Le Creuset
Le Creuset
Le Creuset – Frans vakmanschap sinds 1925
Le Creuset staat al sinds 1925 voor kwaliteit, duurzaamheid en tijdloos design. In het Franse Fresnoy-le-Grand worden de iconische gietijzeren pannen nog altijd met de hand gemaakt, stuk voor stuk uniek en van de beste materialen.
Dankzij het perfecte warmtebehoud, de sterke emaillelaag en het doordachte ontwerp zijn Le Creuset pannen geliefd bij zowel professionele chefs als thuiskoks. Ontdek de kleurrijke collectie – van gietijzeren braadpannen tot aardewerk en accessoires – gemaakt om een leven lang mee te gaan.
Dat hangt af van wat je graag kookt. Voor stoofgerechten is een gietijzeren braadpan ideaal, terwijl een kookpan perfect is voor dagelijks gebruik. In onze blog lees je meer over de verschillen tussen pannen en hun toepassingen.
👉 Lees: Braden en stoven: wat is het verschil en welke pan gebruik je?
Ja, de meeste Le Creuset pannen zijn geschikt voor inductie, gas, keramisch, elektrisch en ovengebruik. Dankzij het geëmailleerde gietijzer wordt warmte perfect verdeeld en vastgehouden.
Beide merken leveren hoogwaardige gietijzeren pannen, maar verschillen in ontwerp en emaille. Le Creuset heeft glad emaille, Staub mat. Welke bij jou past, hangt af van je kookvoorkeur.
👉 Lees: Le Creuset vs Staub – welke braadpan past bij jou?
Van stoofpotten en soepen tot brood en ovenschotels – Le Creuset is geschikt voor talloze gerechten. De warmteverdeling maakt slowcooking eenvoudig en smaakvol.
👉 Lees: Stoofgerechten in de winter: 5 tips om altijd succes te hebben