Workshop koken op de Big Green Egg

Heb jij een passie voor koken? Dan ben je bij Zeiler aan het juiste adres! Naast een gevarieerd aanbod van producten voor wonen, koken en tafelen, bieden wij ook handvatten om jouw gloednieuwe aankoop goed te gebruiken. Dit doen we met vragenuurtjes en demo’s, maar ook organiseren we regelmatig interessante workshops. Op 2 november bezochten 17 enthousiastelingen de workshop ‘Koken op de Big Green Egg’. Hoe dat eraan toeging? Bekijk de onderstaande video en lees het in deze blog.


Een viergangendiner op de kamado

In totaal stonden er vijf Big Green Eggs, ook wel kamados genoemd, klaar voor de 17 deelnemers van de workshop. Koken op een Green Egg? Jazeker! Er stond een heus viergangenmenu op de planning. Onder leiding van chef Wijnand werden de deelnemers door de verschillende gangen geleid. In totaal waren zij samen 3 uur aan het koken én aan het genieten van de gerechten.

Gebruik de Big Green Egg het hele jaar door

Wie denkt dat de Big Green Egg alleen gebruikt kan worden in de zomer heeft het mis. Het hele jaar door kan je namelijk de Big Green Egg gebruiken voor jouw kookkunsten. Zo was het menu dat op het programma stond geïnspireerd op het huidige seizoen: de herfst.

Het menu

  • Voorgerecht: Eendenborst met pruimen, vijgen en pecannoten
  • Tussengerecht: Zalm ingerold in bananenblad
  • Hoofdgerecht: Bavette van UMI rund met chimichurri geserveerd met aardappels en groene asperges
  • Nagerecht: chocoladetaartjes

BBQ Workshop

Roken, grillen, bakken en roosteren op de Big Green Egg

Het complete menu is klaargemaakt op de Big Green Egg. Zo zijn alle verschillende technieken en mogelijkheden van koken en bakken op de kamado aan bod gekomen.

Roken op de kamado

De workshop begon met het bereiden van twee broodgerechten: een pizza bianca en een brioche met gesmoorde paddenstoelen. De broodgerechten werden heerlijk genuttigd tijdens de mise en place werkzaamheden van de eendenborst. Die werd gerookt en geserveerd met pruimen, vijgen en pecanoten.

BBQ workshop
BBQ workshop

Grillen en roosteren op de kamado

Als ‘tussengerecht’ stond er zalm op het menu. Eerst moest hiervoor de zalmzijde gefileerd worden. De gefileerde zalm werd vervolgens geportioneerd en gemarineerd ingerold in de bananenbladeren. Het blad werd hierbij gegrild op de Big Green Egg. De zalm werd hierna geserveerd met een salade van ingemaakte venkel.

BBQ Workshop
“Superleuk om te leren hoe je een zalm moet fileren. Ik had niet verwacht dat dit ook aan bod kwam in de workshop!”
Het hoofdgerecht was een echte klassieke barbecue bereiding: een prachtig stuk bavette van het UMI rund. Deze werd vakkundig door de deelnemers ontvliesd en geportioneerd. Hierna was het klaar voor een grill sessie op het gietijzeren rooster. In de tussentijd werd er een heerlijke chimichurri gemaakt met veel verse kruiden. Geserveerd met geroosterde aardappels en gegrilde groene asperges, allen bereid op de Big Green Egg.
BBQ Workshop Zeiler
BBQ wokrshop

Bakken op de pizzasteen

Wat is een heerlijk viergangendiner zonder afsluitend dessert? Niks! En ook bij het dessert kan er gebruikgemaakt worden van de kamado. Als dessert stonden er heerlijke chocoladetaartjes op het menu. Deze werden gebakken op de pizzasteen. De taartjes werden geserveerd met geslagen room.
BBQ Workshop Zeiler
BBQ Workshop Zeiler

Bekijk de collectie

Dat klinkt heerlijk, toch? Geniet ook het hele jaar door van gerechten of hele viergangenmenu’s van de Big Green Egg. Small, medium, large of extra goot: kies de kamado die bij jouw wensen past. Kom langs bij ons in Lichtenvoorde in de winkel of bekijk het aanbod op onze webshop.

Tot binnenkort in de winkel!

Bekijk hier de kamado’s. Of breng een bezoek aan onze winkel. 

Zelf ook een keer deelnemen aan een activiteit?

Bij Zeiler organiseren we regelmatig vragenuurtjes, demo's of workshops. Bijvoorbeeld en workshop koken op de Big Green Egg, maar ook vragenuurtjes over pannen of een workshop snijtechnieken. Bekijk hier alle geplande activiteiten.

BBQ workshop