Workshop koken op de Big Green Egg
Heb jij een passie voor koken? Dan ben je bij Zeiler aan het juiste adres! Naast een gevarieerd aanbod van producten voor wonen, koken en tafelen, bieden wij ook handvatten om jouw gloednieuwe aankoop goed te gebruiken. Dit doen we met vragenuurtjes en demo’s, maar ook organiseren we regelmatig interessante workshops. Op 2 november bezochten 17 enthousiastelingen de workshop ‘Koken op de Big Green Egg’. Hoe dat eraan toeging? Bekijk de onderstaande video en lees het in deze blog.
Een viergangendiner op de kamado
In totaal stonden er vijf Big Green Eggs, ook wel kamados genoemd, klaar voor de 17 deelnemers van de workshop. Koken op een Green Egg? Jazeker! Er stond een heus viergangenmenu op de planning. Onder leiding van chef Wijnand werden de deelnemers door de verschillende gangen geleid. In totaal waren zij samen 3 uur aan het koken én aan het genieten van de gerechten.
Gebruik de Big Green Egg het hele jaar door
Wie denkt dat de Big Green Egg alleen gebruikt kan worden in de zomer heeft het mis. Het hele jaar door kan je namelijk de Big Green Egg gebruiken voor jouw kookkunsten. Zo was het menu dat op het programma stond geïnspireerd op het huidige seizoen: de herfst.
Het menu
- Voorgerecht: Eendenborst met pruimen, vijgen en pecannoten
- Tussengerecht: Zalm ingerold in bananenblad
- Hoofdgerecht: Bavette van UMI rund met chimichurri geserveerd met aardappels en groene asperges
- Nagerecht: chocoladetaartjes
Roken, grillen, bakken en roosteren op de Big Green Egg
Het complete menu is klaargemaakt op de Big Green Egg. Zo zijn alle verschillende technieken en mogelijkheden van koken en bakken op de kamado aan bod gekomen.
Roken op de kamado
De workshop begon met het bereiden van twee broodgerechten: een pizza bianca en een brioche met gesmoorde paddenstoelen. De broodgerechten werden heerlijk genuttigd tijdens de mise en place werkzaamheden van de eendenborst. Die werd gerookt en geserveerd met pruimen, vijgen en pecanoten.
Grillen en roosteren op de kamado
Als ‘tussengerecht’ stond er zalm op het menu. Eerst moest hiervoor de zalmzijde gefileerd worden. De gefileerde zalm werd vervolgens geportioneerd en gemarineerd ingerold in de bananenbladeren. Het blad werd hierbij gegrild op de Big Green Egg. De zalm werd hierna geserveerd met een salade van ingemaakte venkel.
Bakken op de pizzasteen
Bekijk de collectie
Tot binnenkort in de winkel!
Bekijk hier de kamado’s. Of breng een bezoek aan onze winkel.